גון קנדי, היה נשיא האהוב של ארה"ב, והיו לו כישרונות רבים שאחד מהם היה ניהול משא ומתן בצורה האפקטיבית והטובה ביותר שניתן. הוא היה אמיץ, חכם מאוד ולא התלהם שכל הצבא אמרו לו שהוא צריך לתקוף, הוא הלך ליום חופש לשחות ואז תוך כדי כך הוא חשב מה לעשות. הוא מצא את הדרך למסלול א-פורמלי והצליח בדרכים של דיבור לא פורמלי למצוא פתרון.
קרא עודסיכום שיעור שני בניהול משא ומתן
קרא עודשאנחנו חוקרים אינטרסים, טוב לעבוד בקבוצה כי כל אחד יודע מידע מסוים על מישהו אחר וכך רואים את התמונה המלאה ובעקבות כך, המוח נפתח ואנחנו יכולים להתקדם קדימה ולחשוב על פתרונות חדשים. הכל ברור לי מראש אך באמצעות החקירה הזו, אנחנו מוחקים את התבניות המוקדמות ובונים משהו חדש שלא היה קיים קודם. לכן אנחנו יכולים להיכנס לארגון ודרך התהליך הזה אנחנו יכולים לגרום לאנשים לפעול דרך הדבר הזה שנקרא "אינטרסים"- תמיד מייצר טרנספורמציה.
קרא עודעיקרון שני- הפרדת האנשים מהבעיה זהו עקרון קשה יותר מהעיקרון הראשון מפני שבעיקרון זה, צריך להשים את האגו בצד. לשם כך, נתחיל בהסבר המושג 'אינטליגנציה רגשית'. אינטליגנציה רגשית= זו תאוריה פרקטית שהומצאה ופורסמה ע"י חוקר דניאל גולדמן בשנת 1995- הוא הבין שבני אדם או שולטים במה שהם אומרים או שולטים ברגשות שלהם או שהם נשלטים ע"י הרגשות שלהם.
קרא עודרשימת מקורות לקורס ניהול משא ומתן עסקי.
קרא עוד